Om oss

Kampanjen #skitikön är ett samarbete mellan Make Equal och RFSL Ungdom. Här kan du läsa lite om oss.

Om Make Equal
Make Equal logga

Stiftelsen Make Equal jobbar med metoder för jämställdhet. Vår vision är ett jämställt samhälle där makten tar ansvar. Vi lyssnar in orättvisor och lär av framgångshistorier för att med hjälp av inspiration och metoder skapa förändring. Vi arbetar och samarbetar med företag, myndigheter och andra organisationer för att göra större och snabbare skillnad. Vår verksamhet vilar på tre ben.

1. Utbildning och uppdrag baserade på vår metod Jämställdhetseffekten.
2. Projekt med fokus på att utveckla och testa metoder för jämställdhet.
3. Opinionsbildning inom jämställdhet med fokus på lösningar.

Make Equals metod jämställdhetseffekten finns även i 8 kortfilmer. Se film 2 som handlar om just om hinder kopplat till den binära könsuppdelningen.

Två andra opinionsbildande satsningar som vi startat/varit med och startat är www.fatta.nu och www.twitterklänning.se.

www.makeequal.se

 

Om RFSL Ungdom

RFSL Ungdom

RFSL Ungdom är ungdomförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter. Förbundet bildades 1999 som en avdelning under RFSL och blev eget förbund 2003. RFSL Ungdom är en av Europas i särklass största och mest inflytelserika hbtq-ungdomsorganisationer med över 2000 medlemmar fördelade på sju distrikt. RFSL Ungdom har en bred verksamhet som sträcker sig från sociala aktiviteter till politisk påverkan på lokal, nationell och internationell nivå.

RFSL Ungdoms vision är en värld fylld av kärlek och respekt där alla hbtq-ungdomar är, lever och uttrycker sig som de själva vill. RFSL Ungdom driver siterna transformering.se med fokus på trans och könsidentitet samt sex.rfslungdom.se om sex och hälsa för unga hbtq-personer.

www.rfslungdom.se