”Han talar om för mig att jag hamnat fel”

2015-03-05 11.45.15

Jag skulle besöka allmäna toaletter på ett vandrarhem i mellan Sverige. Jag använder alltid handikaptoaletter när sådan finns, och annars brukar jag inte vilja ställa till med scener, så jag brukar använda kvinnornas toalett eftersom jag av de flesta tolkas som en sådan. Men vid detta tillfälle var kön lång till dörren med skylten i klädd kjol och jag måste skynda till konferensen jag deltog i.

Jag skyndar mig in i männens rum, undviker instinktivt att se mig om och inte råka möta blickar. Jag går med bestämda steg mot en av båsen, men plötsligt står en lång, grov man framför mig. Han talar om för mig att jag hamnat fel, när jag säger att så inte är fallet, studerar han mig från topp till tå. Sedan ler han och utropar högt inför samtliga besökare. ”Wow. Snyggt jobbat – Jag skulle aldrig ha gissat att du var så!.” Jag ursäktar mig och mannen kliver undan. Under mitt toalettbesök får jag sedan lyssna till ingående spekulationer om min fysik, sexuella läggning och debatter om hur dessa skulle uppleva situationen i vilken en upptäckte att en haft sexuell kontakt med en ”brud” och upptäckte att det var med ”en sådan där”.

Jag kände mig inte arg eller ledsen, men förnedrad. Jag kände mig avklädd och jag kände mig som en smutsig individ som medvetet lurade dem i min omgivning. Jag upplevde att jag var det värsta som kunde hända dessa människor och som att upptäcka min påstådda kropp var en skräckupplevelse de alla hoppades på att aldrig behöva uppleva.

Allt Väl.